Jdi na obsah Jdi na menu

Smažený sýr

18. 5. 2020

SUROVINY (4 PORCE)

- 30% eidam 4 bločky

- vejce 2

- hladká mouka 

- strouhanka smíchaná s hrubou moukou v poměru 2:1

- přepuštěné máslo 150 g

- vařené brambory

- tatarská omáčka

 

POSTUP

Plátky eidamu obalte nejprve vždy v hladké mouce, pak protáhněte vejcem a nakonec obalte ve směsi strouhanky a polohrubé mouky. Směs strouhanky a polohrubé mouky zabrání, aby sýr vytekl a zároveň nebudete mít na sýru strouhanky moc a nemusíte jej obalovat opakovaně. Obalené plátky pak smažte ve vyšší vrstvě přepuštěného másla. Podávejte s vařenými brambory a tatarskou omáčkou.

 

Zdroj: https://www.albert.cz/recepty/smazeny-syr-s-bramborem

Obrázek: https://www.slevomat.cz/akce/1147849-smazeny-syr-nebo-hermelin-s-brusinkami-a-hranolky

 

Náhledy fotografií ze složky Česká kuchyně